De overheidsopdracht met betrekking tot onze elektronische maaltijdcheques neemt een einde op 31/12/2024. Deze opdracht werd eind 2019 gegund voor vier jaar aan de firma Sodexo Belgium SA, momenteel "Pluxee" genaamd.
Er moet dus een nieuwe overeenkomst gesloten worden met begindatum 1 januari 2025.
Door het Vlaams agentschap Facilitair Bedrijf werd een nieuwe overheidsopdracht uitgeschreven middels bestek nr. 2023/HFB/OP/115110 (raamovereenkomst toegevoegd in bijlage) waarop ook lokale besturen kunnen intekenen.
Deze opdracht werd gegund aan EDENRED BELGIUM NV.
Looptijd overeenkomst Vlaams Agentschap Facilitair Bedrijf met Edenred:
Van 01/07/2024 tot en met 30/06/2028
Leverings- of uitvoeringstermijn:
Het lokaal bestuur kan gedurende de looptijd van de raamovereenkomst, dus t.e.m. 30 juni 2028, opdrachten plaatsen op deze raamovereenkomst. Elke geplaatste opdracht, i.e. elke instap, heeft een eigen looptijd van 48 maanden. Het moment van aanvang van deze looptijd bepaalt het lokaal bestuur zelf, maar moet vallen binnen de looptijd van de raamovereenkomst.
De leveringstermijn bedraagt vanaf de datum waarop de identificatiegegevens van de werknemer(s) worden doorgegeven aan Edenred:
1 kaart t.e.m. 4.999 kaarten → maximaal 10 werkdagen.
Voordelen die Edenred biedt t.o.v. onze huidige leverancier Pluxee :
Tarief maaltijdcheques:
Ca. 340 medewerkers x 220 (gemiddeld aantal dagen) x 0 (onze marge) = 0 euro
D.w.z. er zijn geen kosten aan Edenred te betalen voor de dienstverwerking.
Tarief ecocheques:
Hier zijn ook geen kosten aan Edenred te betalen voor de dienstverwerking.
Voordelenplatform Ekivita (optioneel): vergelijkbaar met onze Pluspas.
Met deze dienstverlening krijgt de medewerker korting bij heel wat aanbieders (meer dan 400 partners).
Extra partners die niet aanwezig zijn op de Pluspas:
Bio Planet, Ikea, Gamma, Mediamarket, Booking.com, Brussels Airlines, Airbnb, ....
Men kan van dit voordelenplatform vrijblijvend genieten aan 1 euro/pp/jaar excl. btw (met contracten van 1 jaar).
Aangezien de huidige overheidsopdracht met betrekking tot onze elektronische maaltijdcheques een einde neemt op 31/12/2024 is het aangewezen om vanaf 01/01/2025 toe te treden tot de nieuwe raamovereenkomst van het Facilitair Bedrijf van de Vlaamse overheid voor het aanmaken, verdelen, beheren en innen van elektronische maaltijdcheques en andere social vouchers.
De gemeente kan van de mogelijkheid tot afname van de nieuwe raamovereenkomst via het Facilitair Bedrijf gebruik maken waardoor zij krachtens artikel 47, §2 van de wet overheidsopdrachten is vrijgesteld van de verplichting om zelf een plaatsingsprocedure te organiseren.
Wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen.
Wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten, bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten en concessies, en latere wijzigingen.
Wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten, en latere wijzigingen, meer bepaald artikel 36, en meer bepaald artikels 2, 6° en 47 §2 die de aanbestedende overheden vrijstelt van de verplichting om zelf een plaatsingsprocedure te organiseren wanneer ze een beroep doen op een aankoopcentrale.
Koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten, en latere wijzigingen.
Koninklijk besluit van 18 april 2017 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, en latere wijzigingen.
De gemeenteraad gaat akkoord om toe te treden tot de raamovereenkomst voor het aanmaken, verdelen, beheren en innen van elektronische maaltijdcheques en andere social vouchers via het Facilitair Bedrijf van de Vlaamse overheid en bijgevolg Edenred als leverancier aan te duiden van 01/01/2025 t.e.m. 31/12/2028.